Microsoft носи нов дизајн на интерфејсот во менито Settings во терминалот за Windows!

Microsoft продолжува да го подобрува Windows Терминалот, кој го воведе пред околу две години. Со ново ажурирање, компанијата се подготвува да го претстави менито Settings со нов дизајн на интерфејсот пред корисниците.

Microsoft го претстави Windows Terminal за Windows 10 на почетокот на 2019 година. Оваа нова апликација за командна линија доби разни подобрувања со многу ажурирања од нејзиното лансирање.

Со цел да се подобри корисничкото искуство, Microsoft честопати правеше подобрувања во дизајнот на интерфејсот на апликацијата за командна линија, овојпат работи на нов интерфејс што ќе го направи менито Settings во Windows Terminal пофункционално.

Новиот интерфејс, кој ќе биде претставен на искуството на корисниците со ажурирањето што се очекува да пристигне наскоро, ќе овозможи менито Settings да се отвори како ново прозорче. Со овој нов интерфејс, персонализациите на Windows Terminal ќе се направат многу попрактични. Корисниците ќе можат лесно да прават промени со познат преглед на менито на Windows без да бараат команда над датотеката JSON за прилагодување на терминалот.

Секогаш ќе постои опција да не се активира интерфејсот за оние кои сакаат да продолжат да работат на класичен начин и да не го користат новиот интерфејс. Корисниците ќе можат да продолжат со трговијата користејќи ја датотеката JSON доколку сакаат.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *