Apple Watch Series 7 може да има функција за мерење на шекер во крвта!

Новите информации за моделот Apple Watch Series 7 продолжуваат да доаѓаат. Сега, со веста споделена од ETNews, се сугерира дека моделот Watch Series 7 ќе доаѓа со одликата за мерење на шекер во крвта.

Се вели дека компанијата, за која се тврди дека работела на ова прашање некое време, може да ја интегрира оваа одлика во Watch Series 7 со неинвазивен оптички сензор. Компанијата, чија цел е да ја измери шекерта во крвта преку Watch Series 7 благодарение на неинвазивниот оптички сензор, исто така, планира да понуди ново решение за следење на шекерот во крвта.

Покрај тоа, во вестите што ги сподели ETNews, се наведува дека Samsung работи и на ваква карактеристика за моделот Galaxy Watch 4 и ќе може да ја објави оваа одлика пред Apple. Секако, треба да се напомене дека засега нема официјално соопштение за наводите и од Apple и Samsung.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *