Xiaomi патентира паметни очила кои можат дури и да излечат болести на мозок!

Кинескиот технолошки гигант Xiaomi развива очила кои ќе лекуваат мозочни заболувања и ментални заболувања, според новонастанатиот патент. Секако, не е сигурно дали очилата ќе се одлепат или не.

Кинескиот технолошки гигант Xiaomi ги лансираше своите производи што можеме да ги користиме во скоро секоја точка од нашето секојдневие. Компанијата, која има широк спектар на производи, пушти дури и очила кои ги штитат очите на корисниците од сино светло. Но, видовме само некои патенти на паметни очила од Xiaomi.

Денес, нов е додаден на овие патенти. Во новиот патент добиен од „Beijing Xiaomi Mobile Software Co. Ltd“ беа споменати „паметни очила и футроли за очила“. Во патентот беа дадени и важни информации за тоа што ќе стори паметни очила и куќиште за очила Xiaomi.

xiaomi

Според информациите во патентот, Xiaomi ќе има 4-димензионално откривање и „емитер на исцелителен сигнал“ со своите паметни очила. Овој емитер на исцелителен сигнал ќе ги олесни мозочните болести, менталните состојби како што се депресија и анксиозност, па дури и замор на очите од паметните очила. Сигналите можат да се појават како ултравиолетова, инфрацрвена и видлива светлина.

Покрај тоа, паметните очила ќе можат да испраќаат аудио сигнали, како и визуелни сигнали. На овој начин, ефективноста на паметните очила ќе се зголеми уште повеќе. Покрај тоа, очилата што емитуваат електромагнетни бранови ќе можат да го регулираат протокот на крв во мозокот. Значи, очилата ќе бидат целосно насочени кон здравјето.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *