RTX 3060 се продава порано отколку што се очекуваше!

Моделите RTX 3060, кои се очекува да бидат достапни на продажба кон крајот на февруари, беа понудени за продажба во Пакистан по двојно поскапа цена.

NVIDIA го објави GeForce RTX 3060 на настанот CES 2021 на 12 јануари. Референтниот модел на графичка картичка од среден опсег што доаѓа со 12 GB VRAM е најавен како 329 американски долари. Покрај тоа, беше наведено дека овој модел ќе биде достапен на 25 февруари.

Додека корисниците се прашуваа за видео картичката што привлечно за средниот сегмент, денес споменатиот модел беше пуштен во продажба во Пакистан порано од очекуваното. Цената на моделот RTX 3060, кој беше понуден на продажба од продавач на дисплеи Palit по име ZAH Computers, со седиште во Пакистан, беше утврдена на 120.000 PKR. Кога ја претвораме оваа цена во курсот на доларот, се среќаваме со цена од приближно 750 долари.

Како што знаете, има сериозно зголемување на цените на графичките картички, особено поради проблемите со залихите што ги доживеа неодамна. Ако се сеќавате, NVIDIA изјави дека проблемот со залихите може да продолжи до мај и 3060-те модели што ќе бидат достапни во февруари, исто така, можат да бидат засегнати од овој проблем со акциите.

Засега е непознато како производителите како MSI, Asus и Gigabyte ќе ги продадат своите 3060 модели со цена. Сепак, цената на овие модели се очекува да биде повисока од цената на референтниот модел.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *