Microsoft го најави Office 2021!

Објавени се Office 2021 и Office LTSC за оние кои не сакаат да се претплаќаат на Microsoft 365.

Microsoft објави две нови верзии на Office. Овие беа Office 2021 за потрошувачи и Office LTSC за комерцијални корисници. Office 2021 ќе дебитира и за Windows и за macOS подоцна оваа година. Исто како и верзијата на Office 2019, новите верзии ќе бидат избор на оние кои не сакаат да се претплаќаат на услугата Microsoft 365 заснована на облак. Треба да се напомене дека новите верзии ќе понудат долгорочна поддршка на услугата (LTSC).

Разликата во верзијата за вечна лиценца е во тоа што ако купите Office 2021 наместо да ја изгубите претплатата кога ќе престанете да плаќате, ја имате засекогаш. Секако, лошата страна е што нема да можете да добивате нови функции за Office 2021 со текот на времето. Да споменеме и дека Office 2021 ќе ја замени Office 2019. Впечатлива точка е што фразата година во името на верзијата се зголеми за 2 наместо за 3 по долго време.

Канцеларијата LTSC ќе биде поддржана пет години. Цените за Office Professional Plus, Office Standard и индивидуалните апликации исто така се зголемија за 10 проценти за комерцијалните клиенти, додека потрошувачките и малите деловни цени за Office 2021 остануваат исти.

Следната верзија на Office ќе доаѓа со тимови на Microsoft наместо Skype за бизнис. Корисниците на Skype за бизнис ќе можат да го набават софтверот преку Центарот за преземање на Мајкрософт. OneNote исто така продолжува да се испорачува со десктоп апликацијата. Забележете дека 32-битни и 64-битни верзии ќе бидат достапни за Windows 10 и macOS.

Microsoft планира да објави преглед на Office LTSC во април со целосна верзија подоцна оваа година. Нема да има преглед за верзијата на Office 2021 за потрошувачот.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *