M1 Mac Mini има проблем со розовиот квадрат!

Новиот Mac mini, кој користи процесор Apple M1 базиран на ARM, сега е на дневен ред со проблемот со розовиот квадрат.

Мини моделите M1 Mac најавени од Apple во ноември 2020 година доживуваат проблем познат како розов квадрат. Проблемот се наведува дека се јавува кога новиот Mac mini е поврзан на дисплеј преку HDMI наместо Thunderbolt.

Меѓу информациите е дека проблемот со моделот процесор Apple M1, кој ветува 3 пати поголема брзина на процесор од претходната генерација, поддршка за 6K дисплеи, 6 пати перформанси на GPU и 15 пати перформанси за машинско учење, е во знаење на Apple се испитува.

Треба да се напомене дека на форумите на компанијата се отвораат повеќе од една тема. Всушност, има повеќе од 500 корисници кои го делат истиот проблем во една порака. Корисникот споделува дека го вклучил својот уред и забележал мали розови квадрати како се движат околу мојот монитор. Исто така, пишува дека кога ќе отворам папка или кликнете со десното копче на нешто, тие ја менуваат позицијата. Кога ги смени позадините на акциите, тие исчезнаа. Исто така, корисникот подвлекува дека го сменил HDMI кабелот затоа што го користел овој HDMI кабел со други уреди без никакви проблеми.

Причината за овој проблем во новиот Mac mini сè уште не е позната. Препорачаните чекори за сега се наведени како што следува:

Ставете го вашиот Mac mini во режим на спиење
Почекајте 2 минути и „разбудете“ го Mac mini
Отстранете го екранот од Mac mini и потоа вклучете го екранот назад
Прилагодете ја резолуцијата на екранот во System Preferences> Displays

Да видиме кога Apple ќе сподели детали за проблемот и да најдеме решение …

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *