RTX 3060 може да биде многу поскапа од предложената малопродажна цена!

Претстојниот RTX 3060 може да се продаде поскапо од предложената цена на NVIDIA.

Додека RTX 3060 започна да го привлекува вниманието на корисниците со 3.548 CUDA јадра и 12 GB GDDR6 меморија, на веб-страницата на NVIDA беше објавено дека основачкото издание ќе се продава за 3200 TL. Сепак, некои извештаи покажуваат дека трети производители нема да се држат до оваа цена.

На објавата споделена на страницата „Кореткс“, протече малопродажната цена на картичката RTX 3060. Картичките од различни производители кои започнуваат од 489,99 американски долари и достигнуваат до 514,99 долари, веројатно ќе бидат многу поскапи отколку што се мислеше. Во табелата подолу, цените на картичките што им припаѓаат на овие брендови се шират на Интернет без верификација.

Под претпоставка дека овие се точни, дури и најевтиниот RTX 3060, Asus TUF, е 49 проценти повеќе од препорачаниот MSRP. MSI Gaming X Trio е поголем за 56,5 проценти. Покрај ограничувањето на хаш вредноста на RTX 3060 во рударството Ethereum, NVIDIA исто така се обидува да го реши проблемот со акциите на пазарот со издавање на специјални картички за рударите. Сепак, не е познато дали ќе биде успешен или не. Seeе видиме како статусот на акциите и цените на RTX 3060, кој ќе биде објавен на 25 февруари 2021 година, ќе се променат за неколку часа.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.