Google Assistant на Wear OS не функционира веќе подолго време!

Фактот дека функцијата „Google Assistant на Wear OS“ не работи со месеци се смета за индикација дека компанијата го игнорира оперативниот систем.

Излезе дека функцијата Google Assistant во оперативниот систем Wear OS не работи со месеци, а тоа е сè уште незабележано на предниот дел на Google. Пред околу четири месеци, се чини дека корисниците на Wear OS започнаа нишка во тракерот за проблеми со Android, велејќи дека прилагодениот збор Ok Google повеќе не работи на ОС и функцијата не работи со месеци. Неодамна, низата со пораки со 900 корисници успеа да привлече внимание и Google беше доброто да даде изјава.

Google вели дека тие се свесни за проблемите со кои се соочуваат некои корисници и ќе ги решат и ќе го подобрат целокупното искуство. Од друга страна, нема опсег на датуми кога ќе се изврши оваа корекција.

Недостатокот на внимание на проблемот со Wear OS толку долго се смета за уште еден знак дека платформата станала мртва и напуштена. Можеме да кажеме дека последното големо ажурирање за платформата беше направено во 2018 година. Други примери се недостатокот на поддршка за YouTube Music или Google Chat, кој ја замени Google Play Music и нема ажурирања за Google Fit. Немаше напредок ниту од хардверската страна на платформата, а Qualcomm не беше многу заинтересиран за оваа страна. Брендови како Samsung, LG, Motorola, Huawei, Asus и Sony веќе не се заинтересирани за Wear OS. Во моментов, OnePlus соработуваше со Google за развој на платформата.

Најновата авантура на Google за уреди што се носат продолжува со Fitbit, кој го купи за 2,1 милијарди долари, но тешко е да се каже дека има голема подвижност на овој фронт.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.