Crypto Exchange CoinBase открива дека пронаоѓачот на Bitcoin Сатоши Накамото претставува ризик за пазарот!

Coinbase, една од најголемите размени на крипто-валути во светот, објави извештај за ситуациите што претставуваат комерцијален ризик за пазарот на крипто пари. Во извештајот, меѓу предметите што претставуваат ризик за пазарот, има и предмети како откривање на вистинскиот идентитет на Сатоши Накамото, пронаоѓачот на Bitcoin, или смртта на Bitcoin-ите во неговите раце.

Секојдневно наидуваме на нов развој на пазарот на крипто пари, кој минуваше низ еден од најактивните периоди во својата историја. Конечно, со ненадејниот пораст и последователниот пад, можеме да кажеме дека настаните во Bitcoin, што е главна точка на дневниот ред на пазарот и појавата на криптовалути, како што е Dogecoin, која многу често се споменува неодамна, беа главните причини за оваа мобилност.

Крипто пазарот, кој често е критикуван од властите дека е премногу ризичен, носи разни ризици според CoinBase, една од најголемите размени на крипто валути во САД и во светот. Во документите споделени од CoinBase поради апликацијата IPO, овие комерцијални ризици вклучуваат интересни предмети за Сатоши Накамото, пронаоѓачот на Bitcoin.

Според информациите споделени во извештајот објавен од CoinBase, можностите како смртта на Накамото, откривањето на неговиот идентитет или промената на Биткоините во неговите раце претставуваат ризик не само за Биткоин, туку и за целиот пазар на крипто пари.

Иако кои или кои се тие е огромна мистерија, во моментов се проценува дека Накамото држи 1,1 милиони биткоини. Ова значи вредност од приближно 55 милијарди долари. Секој развој на средство за Bitcoin со оваа големина се смета за огромен ризик за размена на криптовалути.

Како пример за ова, се наведува пример за инцидент што се случил на почетокот на минатата година. Во предметниот случај, се тврди дека 50 Bitcoin-и кои биле произведени кога Bitcoin имал само еден месец, односно пред околу 12 години, одеднаш се преселиле и се тврди дека овој потег е направен од Сатоши Накамото. Само ова тврдење предизвика движење на пазарите. Затоа, неоспорен е фактот дека доживувањето на која било од гореспоменатите ситуации влијае и на пазарот.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *