Facebook размислува за додавање на технологија за препознавање на лицето на нејзините паметни очила!

Официјалниот претставник на Facebook Ендру Босворт, кој организираше настан во живо за прашања и одговори на Инстаграм, објави дека размислуваат да додадат технологија за препознавање на лице на паметните очила. Сепак, беше наведено дека потенцијалните непријатности во оваа технологија ќе бидат земени во предвид, така што очилата може да се ослободат без технологија.

Покрај тоа што е гигант на социјалните медиуми, Facebook е и технолошка компанија, и продолжува да работи на развој на паметни очила. Сè уште не е познато кога ќе ги видиме очилата на компанијата што развила очила за проширена реалност со Ray Ban. Денес, дојде објаснување за технологијата што можеме да очекуваме да ја вклучиме во овие очила.

Оваа технологија за која Facebook мисли дека не е очигледна технологија. Оваа технологија, која компанијата размислува да ја интегрира во своите паметни очила, е технологија за препознавање на лице која денес се наоѓа во многу уреди. Изјавата ја даде Ендру Босворт, потпретседател на одделот за зголемена реалност и виртуелна реалност на Facebook.

Босворт, кој организираше настан за прашања и одговори во живо на Instagram, објави дека очилата за проширена реалност на Facebook можат да бидат објавени оваа година. Наведувајќи дека развојот на очилата напредува во добра насока, Босворт изјави дека компанијата размислува да додаде технологија за препознавање лице на очилата.

После тоа, Босворт исто така вклучи изјава која покажува дека технологијата сè уште не е точна. Соодветно на тоа, компанијата може да ја отстрани технологијата од очилата ако луѓето не се чувствуваат пријатно со оваа технологија. Се разбира, најголемата причина за оваа непријатност кај луѓето ќе биде сомнежот во приватноста.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *