Instagram најавува функција за соби во живо!

Функцијата Instagram Live Rooms го удвојува капацитетот за пренос во живо.

Instagram ја претстави својата сосема нова опција наречена Live Rooms. Благодарение на одликата, корисниците ќе можат истовремено да поканат уште 3 лица на сесијата во живо. Да потсетиме, претходно беа дозволени само преноси во живо за две лица. Во оваа смисла, платформата ја удвои својата одлика на Instagram Live. Facebook споделува дека тие имаат за цел да ги зголемат креативните можности со дополнителен капацитет и да направат корисниците да се чувствуваат повеќе поврзани со своите пријатели и семејство.

За да ја стартувате функцијата „Соби во живо“, доволно е да поминете налево на екранот на апликацијата, изберете ја опцијата „Камера во живо“ и кликнете на иконата „Соби“. Потоа можете да ги додадете гостите со кои сакате да разговарате. Можно е да започнете разговор со онолку гости колку што сакате. Дополнително, можете да испратите покана за време на сесија во живо. Покрај тоа, секој пат кога ќе се додаде гостин, нивните следбеници ќе бидат известени.

За да се осигури безбедноста на овие простории, никој што е блокиран од кој било активен учесник нема да може да ја гледа содржината додека се емитува во живо. Всушност, пристапот во живо ќе биде откажан од корисниците ако ги прекршат правилата на заедницата. Директорите на просторијата, исто така, имаат право да пријавуваат и блокираат коментари и да применуваат филтри за коментари.

Платформата нагласува дека ова ажурирање е уште еден чекор кон креаторите да им се дадат повеќе начини да достигнат и да комуницираат со нивната публика. Се наведува дека новата опција ќе биде лансирана низ целиот свет во исто време и ќе биде достапна за сите корисници на Инстаграм.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.