Претставена AMD Radeon RX 6700 XT! Цена и карактеристики!

Напојуван од архитектурата RDNA 2 и дом на графичкиот процесор Navi 22, AMD Radeon RX 6700 XT беше официјално претставен по пролонгирани протекувања.

AMD, кој е во тесна конкуренција со NVIDIA во новата генерација, ја претстави серијата RX 6000 во октомври минатата година. Со серијата RX 6000, AMD исто така се префрли на RDNA 2 архитектурата, денес го објави моделот RX 6700 XT со процесор Navi 22. Директно натпреварувајќи се со графичката картичка на NVIDIA, GeForce RTX 3060 Ti, RX 6700 XT се истакнува со своите технички карактеристики. Па, што им нуди на корисниците AMD Radeon RX 6700 XT со својата цена и карактеристики? Еве ги карактеристиките и цената на AMD Radeon RX 6700 XT!

Спецификации на AMD Radeon RX 6700 XT

Позиционирана во средниот горен сегмент, графичката картичка Radeon RX 6700 XT се напојува со архитектурата RDNA 2. RX 6700 XT, кој исто така има Navi 22 GPU, доаѓа со опсег на меморија од 384 GB/s и 12 GB GDDR6 VRAM на 192-битната магистрала.

Покрај тоа, видео картичката со поддршка за Smart Access Memory, исто така, е домаќин на 2560 јадра, 40 единици за обработка и 96 MB технологија на меморија Infinity Cache.

Во исто време, производителот на видео картички, кој наведува дека графичката картичка од новата генерација работи со стандардна брзина на јадрото од 2,321 MHz, вели дека оваа вредност може да се искачи до 2,424 MHz за време на играта и до 2,581 MHz со оверклокување. Покрај тоа, AMD наведува дека картичката од новата генерација има 230W TDP и наведува дека RX 6700 XT бара минимум 650W напојување.

Гејминг перформанси на AMD Radeon RX 6700 XT

Споредувајќи ја графичката картичка од новата генерација што нуди 1440p игри перформанси со моделите RTX 3060 Ti и RTX 3070 со 8 GB VRAM за време на настанот, AMD исто така ја откри разликата во перформансите.

За време на настанот беше објавена и цената на AMD Radeon RX 6700 XT. Во овој дел, продажната цена на видео картичката, која ќе биде лансирана на 18 март 2021 година, беше утврдена како 479 американски долари.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.