Новите паметни очила на Razer, Anzu, се откинуваат од пакетот со „вистинско“ безжично аудио!

Razer вечерва официјално ги објавува своите „паметни“ очила Anzu, кои ги следат Bose, Amazon и другите компании со интегрирање на аудио звучници директно во храмовите за очила. Очилата Anzu од 199,99 американски долари ќе бидат достапни и во правоаголна и во кружни рамки, и секоја ќе има две големини: мала и голема.

Две комплети леќи доаѓаат во пакетот за малопродажба: редовен, јасен пар кој нуди 35% блокирање на сината светлина, и Razer исто така фрла леќи за сонце со 99% УВ заштита.

Но, Razer отстапи од конкурентите со пристапот кон аудио очилата: компанијата користеше вистински безжичен дизајн кој целосно ги дели левиот и десниот звучник. Razer вели дека ова овозможува подобрена удобност бидејќи рамките овозможуваат повеќе давање и флексибилност. Од друга страна, тоа може да доведе до некои чудни ситуации на полнење: мора да ги наплаќате двата храма истовремено – има иглички пого на секој од нив – и теоретски може да наидете на повремени вистински безжични фрустрации, како аудио напуштање на едната страна.

Ако ви требаат леќи на рецепт, Razer соработуваше со Lensabl за 15 проценти попуст што им е достапен на купувачите на Anzu. Тоа очигледно ќе заврши многу над стандардниот трошок, но што треба да правиме ние што носиме очила?

Razer ја опреми секоја страна со возач од 16 мм, а исто така има контроли на гестови на допир кои реагираат на допир на кој било храм, што ќе ви овозможи да менувате песни, да одговарате на повици или да активирате гласовен асистент. Очилата Анзу се оценети како IPX4 за отпорност на вода, затоа сакате да избегнете сериозен дожд – но треба да се справат со светлосни прскања во ред. Razer вели дека ја намали латентноста на Bluetooth до 60ms.

Очилата Anzu автоматски се спуштаат кога се преклопуваат – се постигнува времетраење на подготвеност до две недели – и потоа се спојуваат со последниот уред штом се отвори назад. Траењето на батеријата е оценето на „до пет часа“. Тоа е исто како Бозе, кој проценува 5,5 часа за неговите аудио очила за сонце Тенор. Што се однесува до звучното крварење, што е секогаш несакан ефект кај овие аудио очила, Razer ми рече дека луѓето на растојание од раката веројатно ќе ја земат вашата музика.

Вклучената кутија за кожа не е со магнетна брава и размавта за чување на кабелот за полнење или дополнителни леќи. Очилата Анзу се ексклузивно достапни на Razer.com и физички локации на RazerStore.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.