Microsoft ја стартува одликата за вертикални јазичиња за прелистувачот Edge!

Microsoft конечно ја претстави одликата за вертикални јазичиња, која беше најавена минатата година за прелистувачот Edge базиран на Chromium. Со новата опција, корисниците можат да го земат списокот со јазичиња од врвот и да го постават настрана.

Софтверскиот гигант Microsoft со седиште во САД продолжува да го ажурира прелистувачот Edge со нови функции. Компанијата, која пред околу една година ја објави одликата за вертикални јазичиња за прелистувачот Edge со седиште во Chromium, конечно официјално ја објави функцијата со изданието Edge 89.

Со одликата за вертикални јазичиња, која е идеална за екрани со сооднос 16: 9, корисниците можат да ги сортираат јазичињата од страната на прелистувачот наместо класичната листа со долги јазичиња на горниот дел. Иако се чини дека е малку тешко да се навикне на прво место, Microsoft има за цел да го искористи ова особено просторот на екранот поефикасно.

Како што можете да видите погоре, одликата за вертикални јазичиња ги зема јазичињата одозгора и ги распоредува настрана. Во овој момент, Microsoft им нуди на корисниците можност за управување со јазичиња. Ова им овозможува на корисниците на Edge да закачат јазиче настрана, групни јазичиња и да ја стеснат и прошират листата со јазичиња.

Покрај вертикалните јазичиња, Edge сега нуди нов начин за прегледување на историјата на пребарување. Со најновата верзија на прелистувачот, кога корисниците ќе кликнат на табулаторот „Историја“, тие гледаат мало скокачко прозорче наместо целосен преглед на страницата во поставките. Исто така е можно да ја избришете историјата на пребарување преку овој мал прозорец што се отвора.

Microsoft доби многу корисници со објавување на чести ажурирања за својот прелистувач Edge базиран на Chromium. Компанијата, која го објави најновото големо ажурирање минатиот јануари, воведе неколку нови функции како што се картички за спиење, нови визуелни теми и генератор на лозинки.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *