Ограничувањето на Ethereum на графичките картички GeForce може да биде стандардно!

Ограничувањето за рударство на Ethereum може да стане стандардно за сите идни графички картички NVIDIA GeForce.

Очигледно е колку е тешко да се најде графичка картичка на пазарот поради крипто ископување пари. Одговорот на NVIDIA беше ограничувањето на рударството Ethereum применето на графичката картичка RTX 3060 12 GB. Сега, за компанијата се вели дека планира да воведе ограничување на Ethereum на своите новообјавени графички картички GeForce, вклучувајќи го и RTX 3080 Ti.

NVIDIA сè уште нема дадено изјави за постоењето или датумот на објавување на графичката картичка RTX 3080 Ti. Од друга страна, се поздравува можноста графичката картичка да се појави пред корисниците пред крајот на оваа година. Хардверот се очекува да доаѓа со 10.240 CUDA јадра и 12 GB GDDR6X меморија. Да ве потсетиме дека претходно се очекуваше 20 GB GDDR6X. Покрај тоа, се наведува дека графичката картичка ќе работи со 19 Gbps и одговара на RTX 3080, но со 19,5Gbps ќе работи со пониски перформанси од RTX 3090.

Меѓу информациите е дека графичката картичка исто така ќе доаѓа со истото ограничување на алгоритмот за рударство Етер во RTX 3060, а брзината на хаш на картичката ќе се забави со откривање на алгоритмот. Во меѓувреме, да споменеме и дека Етер е крипто валута на блокчејн платформата Ethereum и е првата точка за повикување на рударите на графичкиот процесор.

Се прашува дали активноста за рударство со етер ќе биде запрена на сите идни модели на графички картички GeForce. Од друга страна, финансискиот директор на NVIDIA навести дека RTX 3060 12 GB е само почеток.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.