Новата компанија на основачот на OnePlus најави транспарентна слушалка како прв производ!

Ништо, основано од Карл Пеи на почетокот на 2021 година, не го покажа својот претстоен прв производ. Според изјавите на компанијата, компанијата, која ќе организира настани во текот на летото, ќе објави безжични слушалки како прв производ. Слушалките, наречени Концепт 1, привлекуваат внимание со својот транспарентен дизајн.

Во изминатите месеци се случи неочекуван настан во индустријата за паметни телефони. Карл Пеи, основач на кинеската технолошка компанија OnePlus, во неочекувано соопштение рече дека решил да ја напушти компанијата што ја основал. Пеи, кој основаше компанија со име Ништо веднаш по ова, успеа да собере 22 милиони долари за оваа компанија.

Задоволството на потрошувачите од работата на Карл Пеи нè натера да се прашуваме што ништо не би сторило. Како такви, раководителите на Ништо не дадоа изјава и најавија дека првиот производ на компанијата ќе биде безжични слушалки. Барем засега, официјалните лица кои споделуваат визуелна слика за овие безжични слушалки, наречени Concept 1, откриваат за што компанијата ќе се грижи за дизајнот на производот.

Компанијата не споменува технички детали во врска со претстојните слушалки. Сепак, како што разбираме од споделените слики, Nothing нема да им се допадне на потрошувачите кои не го сакаат вообичаеното во однос на дизајнот. Бидејќи овие безжични слушалки, првиот производ на компанијата, се чини дека имаат транспарентна структура. Компанијата наведува дека производите што ќе ги лансира ќе бидат лесни, заштеда на време и без напор. Програмерите користат идеја за дизајн со душа за Concept 1.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.