Објавен фирмверот за да го надминете проблемот со брзо трошење на батеријата на AirPods Max!

Објавено е ажурирање на фирмверот со кој се решава проблемот со празнење на батеријата AirPods Max за кој се пожалија многу корисници.

Фирмверот 3C39 го објави Apple, со што се поправа проблемот со празнење на батеријата со безжичните слушалки AirPods Max. Со фирмверот што ќе ги реши проблемите искусени од многу корисници, батеријата на 100-те проценти наполнети слушалки се спречува да падне на 0 проценти преку ноќ.

Интересно, овој проблем се сретна дури и со слушалките во нивната оригинална торбичка. Да ве потсетиме уште еднаш дека вклучената кутија е дизајнирана да ги стави слушалките во длабок сон со цел да се зачува траењето на батеријата.

За да проверите дали имате најново ажурирање на фирмверот, треба да го отстраните AirPods Max од куќиштето и да го поврзете на вашиот iPhone или iPad. Потоа стартувајте ја апликацијата Поставки и потоа допрете Bluetooth. Оттука, пронајдете ги AirPods Max и допрете на малото „i“ покрај него за повеќе информации. Овде можете да ја разгледате верзијата на фирмверот. Ако фирмверот не е 3C39, по некое време можете да ажурирате со iPhone или iPad поврзан на интернет.

Забележете дека AirPods Max комбинира сопствен акустичен дизајн, H1 чипови и напреден софтвер за врвно искуство со слушање со прилагодлив EQ, активно поништување на бучава, режим на транспарентност и просторен звук.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.