Поддршка за Apple Silicon официјализирана со Adobe Photoshop 22.3!

Ажурирањето на Adobe Photoshop 22.3 нуди 1,5 пати повеќе перформанси со поддршка на Apple Silicon.

Со ажурирањето на Adobe Photoshop 22.3 објавено од Adobe, очекуваната поддршка од мајчин јазик за Apple Silicon конечно стана официјална. Со ажурирањето, на корисниците им е ветена 1,5 картички повеќе перформанси од емулацијата на Розета.

Компанијата во ноември за прв пат на корисниците им ја претстави апликацијата Photoshop, напојувана со Apple M1. Најновото ажурирање официјално додава поддршка за Apple Silicon на популарната апликација за уредување фотографии. Во меѓувреме, корисниците исто така ќе можат да работат со Photoshop како природна апликација „Apple Silicon“ или под емулација на Розета. Од друга страна, одредени карактеристики нема да бидат достапни во природниот режим. Меѓу нив, се наведува дека увозот, извозот, одликата за репродукција на вградените видео плеери не се поддржани под Apple Silicon‌, а другите функции како што се претходно поставената синхронизација, филтерот за намалување на тресењето и копчето „Сподели видео“ сè уште не работат.

Adobe, исто така, споделува неколку познати проблеми што бета-корисниците ги пријавиле за природната поддршка за „Apple Silicon“. Копирање / вметнување уредувања помеѓу апликација Adobe што работи природно на Apple Silicon и апликација Adobe што работи на емулација на Розета сè уште не е поддржана. За ова, компанијата препорачува корисниците да ги извршуваат двете апликации во ист режим, односно со природна емулација на Apple, Silicon Ros или Rosetta.

Забележете дека ажурирањето во март 2021 година нуди поправки на грешки и подобрувања, како и поддршка за Apple Silicon.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *