NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti можно да биде постапна во Април!

Според најновите информации, моделот NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti се очекува да биде објавен во средината на април.

Направени се многу тврдења за моделот GeForce RTX 3080 Ti, на кој NVIDIA работи веќе некое време. Со овие тврдења, беше наведено дека моделот, за кој се тврди дека прво доаѓа со 20 GB VRAM, подоцна ќе има 12 GB GDDR6X меморија. Денес на овие обвинувања им е додадена нова.

Според информациите споделени од MyDrivers со кинеско потекло, гледаме дека новиот член на семејството RTX 3000 може да биде лансиран во април. Засега нема официјално соопштение од фронтот на NVIDIA. Сепак, извори блиски до компанијата се сигурни дека графичката картичка од новата генерација ќе биде лансирана во април.

Во исто време, објавениот извештај вклучува некои информации за карактеристиките на моделот 3080 Ti. Во овој дел е наведено дека графичката картичка од новата генерација ќе има 12 GB GDDR6X меморија. Видео картичката, за која се вели дека е домаќин на 384-битна мемориска шина интерфејс, исто така се очекува да вклучува GA102 GPU со 10.240 CUDA јадра.

Во однос на цените, моделот, кој се очекува да биде позициониран помеѓу RTX 3080 и RTX 3090, е меѓу споделените информации дека ќе биде понуден на продажба со цена од околу 999 американски долари.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.