Ажурирање на GeForce Beta го надминува ограничувањето на рударството на RTX 3060 Ethereum!

NVIDIA GeForce 470.05 бета возачот ја елиминираше заштитата од рударството Ethereum на графичките картички RTX 3060.

NVIDIA е скоро стиснат во своите нозе со сегашниот бета-возач што го објави. Компанијата воведе ограничување на својот производ, така што не може да биде рударство на Ethereum со графички картички RTX 3060. На овој начин, рударските перформанси беа намалени за 50 проценти. Од друга страна, ова не можеше да ги запре рударите и заштитата беше надмината без потреба да го модифицирате возачот или BIOS-от. Сега е забележано дека GeForce 470.05 бета возачот автоматски го отклучува рударството на Ethereum на моделите RTX 3060.

Според ComputerBase, драјверот 470.05 е дизајниран за развивачите да ги тестираат перформансите на подсистемот Windows за Linux (WSL) и новитети, како што е поддршката на OpenCL 3.0, но секако, ефикасноста на рударството на Ethereum не е наменета да се отклучува. Можеме да претпоставиме дека надминувањето на ефикасноста на рударството Ethereum со бета-возачот ќе ги направи картичките попривлечни за рударите на крипто.

NVIDIA изгледаше прилично сигурна во софтверските ограничувања на перформансите на рударството RTX 3060. Всушност, Менаџерот за комуникации на NVIDIA, Брајан Дел Рицо минатиот месец сподели дека тоа не е само проблем со возачот, туку и безбедна карактеристика што спречува да се отстрани ограничувачот на брзината на хашот помеѓу процесорот RTX 3060 и софтверот BIOS.

Да видиме како NVIDIA ќе го поправи недостатокот што го даде со овој бета-двигател.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *