AMD не планира да ги ограничи перформансите за рударство!

Политиката за ограничување на ефикасноста на рударството иницирана од NVIDIA со RTX 3060 нема да се спроведува од AMD.

AMD објави дека не планираат да ги ограничат рударските перформанси на графичките картички. Како што знаете, NVIDIA спроведе ограничување на рударството Ethereum на графичката картичка RTX 3060. Дури и во идните производи, се смета дека ова ограничување се применува. Од друга страна, би сакале да ве потсетиме дека компанијата го скрши ова со свој бета-возач.

„RDNA е дизајнирана од почеток за игри, и RDNA 2 го удвојува тоа“, рече Ниш Нелолајонан, AMD Product Manager, во интервју за PC Gamer. Она што сакам да кажам со ова е дека Infinity Cache и помала ширина на автобусот се внимателно избрани за да се постигне многу специфична стапка на удар во играта. Сепак, рударството специфично сака или размерува поголем ширина на ширина и ширина на автобусот, така што ќе има ограничувања на архитектонско ниво за самото рударство “.

Radeon RX 6700 XT ги нуди приближно истите перформанси на рударството Ethereum како RTX 3060, при што возачот на програмерот за ограничување на отстранување се применува на таблата на NVIDIA. Дополнително, предводникот на AMD не е доволен за да се натпреварува со RX 6900 XT (55-64 MH/s), RTX 3080 (~ 85 MH/s) или RTX 3090 (до 120MH/s).

Нелалојанан подвлекува дека AMD не планира никакви ограничувања на рударството, но тие им даваат приоритет на гејмерите. „Сите наши оптимизации ќе бидат први на играта, како и секогаш, и ние оптимизиравме сè за играта. Очигледно гејмерите ќе имаат корист од еден тон и тоа нема да биде идеално за обемот на работа во рударството“.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *