RTX 3080 Ti и RTX 3070 Ti може да бидат претставени во вториот квартал на годината!

Објавен е нов извештај за карактеристиките на моделите RTX 3080 Ti и RTX 3070 Ti на кои NVIDIA работи веќе некое време.

Како што знаете, NVIDIA работи подолго време на моделите RTX 3080 Ti и RTX 3070 Ti. Додека корисниците со нетрпение ги очекуваа новите модели на производител на графички картички, денес е објавен важен извештај за датумот на објавување на RTX 3070 Ti и RTX 3080 Ti. Според информациите обезбедени од сигурни извори, овие модели се очекува да бидат објавени во вториот квартал од годинава.

Според неодамнешната ембарго информација на NVIDIA за производителите од 3080 Ti, се наведува дека новиот модел на серијата ќе доаѓа со GA102-225 GPU и 10240 CUDA јадра. Исто така е споделено дека моделот, за кој се наведува дека е домаќин на 12 GB GDDR6X RAM меморија, ќе биде објавен во април.

Моделот 3070 Ti исто така се очекува да има 8 GB GDDR6X RAM и 6144 CUDA јадра. Покрај тоа, датумот на објавување на моделот, за кој се вели дека вклучува GPU GA104-400, беше означен како мај.

Покрај тоа, особено е забележано дека NVIDIA ќе примени ограничувања на крипто-ископување пари и во двата модели во информациите обезбедени од сигурни извори.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.