Истражувачот на датотеки на Windows 10 ќе има нови икони!

Windows 10 File Explorer добива помодерен изглед со нови икони.

Microsoft планира да направи ревизија на File Explorer во Windows 10 со нови икони. Новите икони за првпат беа видени во тестот на Windows 10. Иконите за промена вклучуваат системски икони како што се ѓубре, папки Документи и дискови.

Во врска со промената, Менаџерката на Windows Insiderr Аманда Ланговски рече: „Направени се неколку измени, како што се ориентацијата на иконите за папки и стандардните икони за типот на датотека, за да се обезбеди поголема конзистентност во производите на„ Microsoft “кои прикажуваат датотеки. Особено папките за високи корисници, како што се Desktop, Documents, Downloads и Photos, имаат нов дизајн што ќе ги направи малку полесно да се разликуваат на прв поглед“. вели.

Иако овие измени на иконите се мали во однос на плановите за Windows, тие се важни како дел од напорите на компанијата да го модернизира оперативниот систем. Microsoft објави нови системски икони за Windows 10 на почетокот на овој месец, а компанијата минатата година ажурираше некои од своите икони за Windows 10 со верзии во боја. Исто така, направени се дотерувања за да го направат менито Start помеко.

Мицрософт исто така планира сеопфатно визуелно подмладување за Windows, под кодно име Sun Walley. Имајте на ум дека компанијата се очекува да обезбеди повеќе детали за своите визуелни планови и иднината на Windows во наредните месеци.

Наведено е дека ажурирањата на иконите исто така ќе дојдат заедно со некои измени во изгледот на File Explorer. Патем, компактен режим исто така ќе им биде достапен на корисниците за да се вратат во класичниот режим на File Explorer. Исто така е јасно дека ажурираниот приказ е повеќе ориентиран на екран осетлив на допир.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *