Може да дојде и издание на Apple Watch Explorer фокусирано на издржливост!

За моделот наречен Apple Watch Explorer Edition, кој ќе издржи тешки услови, се вели дека е на пат.

Предложено е дека Apple ќе издаде модел на паметен часовник Apple Watch, кој ќе биде издржлив и ќе биде во чекор со суровата околина. Производот, моментално познат како Apple Watch Explorer Edition, се вели дека е во фаза на идеја откако првиот модел беше објавен во 2015 година.

Според извештајот на Блумберг, се вели дека новиот модел на Apple Watch е насочен кон луѓе кои бараат трајност. Значи, овој производ нема да биде наменет за дизајнери, спортисти или пешаци. Исто така, се тврди дека новиот модел може да пристигне оваа година или подоцна.

Во секој случај, Explorer Edition се предвидува да постои на онлајн продавницата на Apple со Apple Watch Series 6 и Apple Watch SE или нејзините наследници. Тврдењата не навлегуваат во детали за материјалите или дизајнот, освен за споредување на видот на заштитата што часовникот ќе ја има со онаа што се гледа во часовниците Casio G-SHOCK. Покрај тоа, се наведува дека производот ќе има надворешен капак на гума.

Многу конкуренти на Apple во уредите што се носат, успеаја да се истакнат со паметни часовници кои се дизајнирани да бидат издржливи во надворешни средини. Тековниот Apple Watch, од друга страна, е отпорен на вода и прашина до одреден степен, но Apple не нуди еквивалентен уред на своите конкуренти.

Исто така, треба да се напомене дека носечкиот сегмент, кој вклучува безжични слушалки AirPods, како и Apple Watch, е една од најбрзо растечките категории на компанијата.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.