Пристигнуваат повеќе од четири милиони Intel графички картички

Раџа Кодури од Интел, на средба со инвеститорите, потврди дека компанијата планира да продаде повеќе од четири милиони графички картички ARC Alchemist оваа година.

Графичките картички Arc Alchemist прво се очекуваат за лаптопите на Интел во текот на овој квартал, а потоа ќе се појават на пазарот за десктоп компјутери следниот квартал.

Четири милиони графички картички на Интел ќе бидат дистрибуирани на различни пазари. Покрај тоа, компанијата потврди дека ќе пристигнат над 50 дизајни од компании кои вклучуваат ASUS, Dell, MSI, Acer, HP и Gigabyte.

Иако станува збор за голем број на графички картички, треба да се напомене дека тие ќе треба да се дистрибуираат во различни сегменти – од лаптопи, преку различни производители, до пазарот за компјутери DIY.

Во областа на софтверот, Интел потврди дека има повеќе од 100 софтверски партнери, кои го интегрираат XeSS (Xe Super Sampling) во своите игри, односно имплементираат забрзување на Deep Link во апликациите.

Во следните години, Интел планира агресивно да ја промовира новата архитектура на графичкиот процесор, која ќе ја замени серијата Alchemist.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *