Летечки хотел за 5000 гости – авион со кој ќе можете секогаш да бидете во облаци

Хотелот „Скај Круз“ е авион на иднината кој „никогаш“ нема да слета на Земјата, придвижуван од нуклеарна фузија, според идејата на авторот на проектот и според амбициозниот нов дизајн што штотуку беше претставен на светска јавност.

До 5.000 гости би можеле еден ден да се најдат како летаат на небото во луксузен „хотел за летечки авиони“ на нуклеарен погон.

Амбициозниот дизајн на Sky Cruise, кој е контролиран од вештачка интелигенција, има 20 мотори придвижувани од нуклеарна фузија и е дизајниран никогаш да не слета – беше претставен пред светската јавност.

Конвенционалните авиокомпании ќе превезуваат патници до и од Sky Cruise, па дури и сите тековни поправки ќе се вршат во лет.

Хашем Алгаили, кој направи неверојатно детален модел на овој неверојатен авион, вели дека крстосувањето по небото со нуклеарен погон „може да биде иднината на транспортот“.

Запрашан колку луѓе ќе бидат потребни за да управуваат со огромен хотелски авион, тој рече:

„Сета оваа технологија, а вие сè уште сакате пилоти? Верувам дека ќе биде целосно автономно. Но, на „Скај Круз“ сепак ќе му треба многу персонал“.

Промотивното видео ветува ресторани и огромен трговски центар на небото, како и спортски сали, театри, па дури и базен. Во видеото се сугерира и џиновска летечка машина како совршено место за свадба.

Со високите трошоци за развој, некои предвидуваат дека патувањето со хотел-авионот „Скај Круз“ ќе чини вистинско мало богатство.

Финансиски информиран коментатор на Youtube додаде:

„Иако ова е интересен концепт и способен да го изгради со актуелна технологија, ова нешто би било супер скапо и без сомнение само богатите би можеле да резервираат во овој хотел“.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *