Уште еден производител на телефони го отфрла полначот

По Apple, па Samsung, друг производител на мобилни телефони го елиминираше полначот од пакувањето.

 

Oppo ја брендираше својата технологија за брзо полнење наречена SuperVOOC која постигнува одлични резултати. Сепак, ништо не трае вечно, а како што пренесува GSMArena, компанијата Oppo лошата вест и ја пренела на публиката при претставувањето на серијата телефони Reno8 на европскиот пазар.

 

Според заменик-директорот за операции на Oppo, Били Жанг, од следната година можеме да очекуваме полначи да отсуствуваат од пакувањето на неколку уреди. Жанг изјави: „Следната година ќе го отстраниме полначот од пакувањето на неколку производи, но имаме план бидејќи знаеме дека на нашите клиенти не им е лесно да добијат SuperVOOC полнач. Планираме да ги прошириме нашите операции, но истите тие полначи ќе ги направиме достапни во продавниците за да можете да ги купите и да продолжите да ги користите дури и кога ќе го промените телефонот“.

Затоа, го отстрануваме полначот, но не грижете се дека ќе можете да го купите одделно во продавниците каде што истиот полнач ќе биде достапен откако планираме да го отстраниме од вашиот пакет со одредени мобилни телефони. Како да не вложиле премногу труд во објаснувањето.

Причина?

Во овој момент, повеќе производители на мобилни телефони одлучија да го елиминираат полначот од пакувањето. Првиот беше, се разбира, Apple, следен од Samsung, па логично беше да се очекува и другите производители на мобилни телефони да ги следат трендовите. Да не заборавиме, сето тоа под образложение на екологија и фрлање полначи и разни полулогични објаснувања. И не смее да се заборави фактот дека цените на уредите не се намалуваат за количината на полначот, туку се зголемуваат.

Ситуацијата со телефоните Oppo е малку поконкретна поради самата технологија за полнење SuperVOOC, која достигнува големи брзини и беше една од функционалностите што го одвојуваа овој производител од конкуренцијата. Останува да почекаме и да видиме со каков план смислила оваа компанија и како отсега ќе се разликува од останатиот опсег на мобилни телефони.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *