Следниот Apple Watch носи многу подобрувања, еве што да очекувате

Иако Apple Watch Series 8 е моментално најдобриот паметен часовник на пазарот, многумина со нетрпение ја очекуваат Apple Watch Series 9 и неговите потенцијални подобрувања.

Следниот Apple Watch се очекува да донесе голем број нови функции кои ќе ја подобрат комуникацијата, следењето на активностите, зголемувањето на безбедноста и многу повеќе.

Иако се достапни само неколку гласини, се чини дека Apple Watch Series 9 ќе биде повеќе постепено надградба во споредба со Серијата 8. И покрај ова, Apple сепак се очекува да надгради неколку хардверски компоненти. Според гласините и најновите вести до лансирањето на моделот од следната генерација, споредбите помеѓу Apple Watch Series 9 и Apple Watch Series 8 укажуваат на сличен дизајн и мали промени во физичкиот изглед.

Траење на батеријата

Apple Watch Series 8 има батерија од 18 часа со редовно следење на фитнесот, спиењето и секогаш вклучен екран. Но, режимот со ниска потрошувачка на енергија на Apple Watch оневозможува одредени функции за трошење на енергија додека го одржува уредот главно употреблив. Со вклучен режим на мала енергија, Apple Watch може да трае до 36 часа.

Вистина е дека не можеме да очекуваме Apple Watch да трае толку долго колку некои Fitbit или Garmin часовници. Иако Apple Watch Ultra трае до 60 часа во режим на мала енергија, не сме оптимисти дека следниот предводник на Apple Watch ќе има продолжено траење на батеријата. Сепак, Apple би можел да не изненади.

Apple пред неколку години ја постави високата граница за паметните часовници, што значи дека повремените подобрувања сè уште вредат да се забележат. Сепак, конкуренцијата во сегментот на паметни часовници исто така станува се посилна и подобра. Како што е кажано, големите надградби што се очекуваат за Apple Watch Series 9 би можеле да му овозможат да остане лидер на пазарот за носење.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *