Потврдено: Еве што ќе има iPhone 15 Pro (ВИДЕО)

Не делат неколку часа од официјалното претставување на серијата iPhone 15, а уште сега дознавме некои детали и потврда за карактеристиките на новите уреди.

Овој пат во главна улога е Spigen, производителот на додатоци и заштитни футроли. Компанијата објави интересна фотографија на X платформата, која укажува на нешто ново и поинакво.

Тоа е копче за акција, кое може да се конфигурира и за кое се шпекулираше и претходно. Копчето е видливо под куќиштето Spigen, а ќе го замени прекинувачот за „mute“ што досега беше на тоа место.

Сепак, се сугерира дека само моделите iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ќе го добијат гореспоменатото Action Button, а не стандардниот iPhone 15. Слично на функцијата Dynamic Island кај минатогодишните модели.
Apple вечерва од 19 часот ќе го одржи својот настан на кој ќе ја претстави серијата iPhone 15.

 

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *