Google Maps конечно добива важна опција

Google Maps за Android добива нова функција која постои со години на оперативниот систем iOS.

Станува збор за опција за прикажување на временските услови на местото што го гледа корисникот на мапата, која наскоро ќе биде достапна на Android платформата.

Како што сподели уредникот Наил Садиков на телеграмскиот канал Google News, корисниците на Android верзијата на Google Maps наскоро ќе можат да видат уште една под полето „Пребарај“ на која ќе се прикаже температурата во живо, како и другите временски услови.

Иако требаше малку време оваа функција да пристигне на Android, се чини дека главната причина е што Google сакаше да се увери дека таа ќе работи за сите уреди, без разлика на оперативниот систем.

Уште во мај, Google се шпекулираше дека развива сопствена апликација за временска прогноза, но сè уште не е познато што се случило со неа.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *