Tags :Chip

Хардвер

САД го казни најголемиот кинески производител на чипови со санкции

САД го казни најголемиот кинески производител на чипови со санкции Можноста за воведување санкции врз кинескиот производител на чипови според договорот СМИЦ од страна на САД се дискутираше многу пати овој месец. Следниот потег на Вашингтон во трговската војна со Пекинг беше официјализиран вчера – секој снабдувач на опрема или материјали со американско потекло за […]Read More

Хардвер

Кина сè уште увезува 300 милијарди долари годишно во чипови

Кина сè уште увезува 300 милијарди долари годишно во чипови Трета година по ред Кина ќе увезува чипови за 300 милиони долари.Ова потенцира како втората по големина светска економија останува зависна од Соединетите држави и покрај милијарди инвестирани во локалното знаење за полупроводници. Технолошките гиганти, од Huawei Technologies до Tsinghua Unigroup и China Electronics се […]Read More