Tags :Radeon

Хардвер

Протече фотографија од новиот AMD Radeon

Протече фотографија од новиот AMD Radeon Претходната Среда беше објавено дека новиот Radeom RX 6000 ќе дебитира на 28 Октомври. Новиот серијал на GPU – RX 6000 од AMD ќе бидат базирани на RDNA2 графичка архитектура, истата која го напојува Xbox Series X и PlayStation 5, и ќе содржи поддршка на DirectX 12 Ultimate. Кинескиот […]Read More

Хардвер

Microsoft Xbox Game Pass го вклучува и EA Play во

Microsoft Xbox Game Pass го вклучува и EA Play во својата понуда Microsoft и EA неодамна објавија дека Xbox Game Pass Ultimate и Xbox Game Pass за корисниците на PC наскоро ќе добијат и EA Play членство без никакви додатни трошоци. EA Play е претплата за игри во која се вклучени над 60 игри произведени […]Read More

Хардвер

Sapphire го претставува Radeon RX 5600 XT

Radeon RX 5600 XT пократка и помала верзија Sapphire претстави помала верзија на својот Radeon RX 5600 XT Pulse наречен RX 5600 XT Pulse BE. Графичката картичка Pulse BE има помал фактор на форма и брзина на графичкиот процесор за графичка контрола до 1,620 MHz додека се лади само од два фанови. Графичката картичка Sapphire […]Read More