Tags :Robots

Вештачка Интелигенција

Boston Dynamics започнаа со продажба на роботи

Првиот робот е Spot, пуштен е во продажба во Европа Boston Dynamics е компанија која со години привлекуваше големо внимание со своите импресивни концепти за робот. Паметните машини имаат нетрадиционален дизајн, но тие исто така можат да извршат многу физички активности и да надминат разни пречки. Најдобриот робот на компанијата е несомнено Spot, кој видовме […]Read More

Вештачка Интелигенција

Робот свештеник во јапонски храм

Роботи свештеници низ јапонските храмови Јапонскиот храм Кодаиџи, во Кјото, има робот свештеник со името Миндар, кој носи футуристички поглед за проповедањето во овој 400-годишен будистички храм. Креаторите на овој робот изјавија дека планираат да му дадат можност на Миндар машинско учење, што ќе му овозможи да одговори на посебните духовни прашања на верниците со […]Read More

Вештачка Интелигенција

Вештачката интелигенција ќе ги надвладее луѓето

За помалку од пет години ќе владее вештачката интелегенција Илон Маск предупреди дека вештачката интелигенција може да ги „надвладее“ луѓето во следните пет години. “Мислам дека многу паметни луѓе ја игнорираат вештачката интелигенција затоа што мислат дека компјутерот никогаш нема да биде толку паметен како нив. Ова е, се разбира, е лажна претпоставка предизвикана од […]Read More

Вештачка Интелигенција

Робот почнува работа во ресторан во САД

Ќе прави 160 хамбургери на ден Aмериканскиот синџир ресторани за брза храна White Castle вработи робот за приготвување хамбургери во соработка со новата роботичка компанија „Мисо Роботикс“, со седиште во Пасадена, Калифорнија, САД. Проектот сѐ уште е експериментален и ќе се реализира само во еден ресторан, во Чикаго (Илиноис). Роботот почнува со работа вo септември […]Read More