Tags :Zen 3

Новости Хардвер

AMD ги открива своите нови Zen 3 Ryzen 5000 процесори,

Достапно на 5-ти ноември, со почеток од 299 долари. AMD штотуку ја објави својата нова постава на процесори од серијата Ryzen 5000 за работната површина, кои се и првите чипови од компанијата што ја карактеризираат својата следна генерација Zen 3 архитектура и претставуваат најголем скок за десктоп чиповите на AMD досега. AMD исто така ги […]Read More

Хардвер

AMD ќе претстави нови Zen 3 процесори

AMD подготвува голем настан на почетокот на следниот месец AMD подготвува голем настан на почетокот на следниот месец, кога ќе видиме нова генерација на процесори на компанијата. Специфичен датум на премиерата ќе биде 8 октомври, а информацијата веќе ја потврди извршната директорка Лиса Су со објава на Twitter. Шефот на AMD вети „возбудливи изненадувања“ за […]Read More

Хардвер

AMD Zen 3 ќе биде објавен подоцна оваа година

AMD: Zen 3 според планот ќе биде објавен подоцна оваа година AMD истакна дека минатата година, на 7. јули, компанијата ги објавила 7nm CPU и GPU производи, а тоа на истиот ден се проширува и оваа година, преку новите процесори од Ryzen 3000XT серијата. Во видео порака објавена на нејзиниот Twitter профил, извршната директорка на […]Read More