20 профили на TikTok со најмногу следбеници

Овозможувајќи им на корисниците да создаваат видеа со кратки форми, TikTok е веројатно најпопуларната апликација за социјални медиуми во последниот период. Особено во овие денови на карантин, интересот за платформата достигна неверојатно ниво. Во оваа содржина, ние наведовме 20 сметки на TikTok со најмногу следбеници.

Да започнеме со краток вовед во нашата содржина за тоа што е TikTok, иако не  даваме многу можност да не знаете што е. TikTok е видео-ориентирана апликација за социјални медиуми објавена од ByteDance за iOS и Android во 2017 година. Платформата, која моментно служи во повеќе од 150 земји и 75 различни јазици ширум светот, е особено популарна кај генерацијата З.

 Овозможувајќи им на корисниците да снимаат видеа со максимална должина од 15 секунди, TikTok им даде „феномен“ статус на многу луѓе, исто како YouTube и Vine. Иако во нашата земја видеата не се толку висококвалитетни како во странство, сепак не спаѓа од агентата во нашата земја.

Многумина кои велеа „никогаш нема да ја симнам таа апликација“ се најдоа изгубени во TikTok поради тоа што сме сите затворени дома. Врз основа на ова, ги наведовме имињата кои имаат најмногу следбеници на платформата.

 • 20- Jay Croes – 21,323,679 следбеници
 • 19 -TikTok_India – 21,816,548 следбеници
 •  18- Jacob Sartorius – 22,917,543 следбеници
 • 17- Nisha Guragain – 22,985,219 следбеници
 • 16- Awez Darbar – 23,299,618 следбеници
 • 15- LIVE TV – 23,362,898 следбеници
 • 14- Kristen Hancher – 23,533,121 следбеници
 • 13- Arishfa Khan – 23,716,85 следбеници
 • 12- Brent Rivera – 23,813,456 следбеници
 • 11- Flighthouse – 24,051,017 следбеници
 • 10- Gil Croes – 24,893,770 следбеници
 • 9- Faisal Shaikh – 25,799,970 следбеници
 • 8- Spencerx – 26,383,356 следбеници
 • 7- Addison Rae – 28,890,806 следбеници
 • 6- BabyAriel – 31,442,637 следбеници
 • 5- Riyaz – 33,321,657 следбеници
 • 4- TikTok – 38,003,267 следбеници
 • 3- Zach King – 38,342,127 следбеници
 • 2- Loren Gray – 41,692,835 следбеници
 • 1- Charli D’Amelio – 43,196,641  следбеници

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *