Instagram воведе двокатни сториња

Instagram воведе двокатни сториња

Некои Instagram корисници известуваат дека наидоа на два реда за сториња. Instagram одобри дека ја пробува таа карактеристика.

Најпопуларната платформа на социјалните мрежи, во последно време тестира една карактеристика. Со оваа нова карактеристика која ќе има удел и во промена на дизајн, ќе има два реда каде ќе бидат сторињата кои не ги погледнавте. Благодарение на новата карактеристика ќе можеме со еден клик да видиме повеќе сториња на насловната страна.

Додека некои корисници известуваа за случајот, Instagram одговори: “Секогаш тестираме нови нешта се со цел да гп подобриме вашето искуство со Instagram”.

Сеуште не се знае дали карактеристиката ќе се објави, доколку не ја постигне посакуваната цел на тестирањето, можно е уопште да не ја видиме. Исто така сејште не се знае како навистина работи карактеристиката.

Како Instagram  го воведе стори

Mark Zuckerberg во 2016 година го воведе стори после Snapchat. Иако може да се каже дека ова е украдена идеја, сепак предизвика голем раст во времето на користење на апликацијата. Додекa Snapchat не е како во порснешните денови, Instagram моментално е најкористена платформа.

Очигледно дека Facebook, работи врз некои карактеристики на Instagram. Сега за сега не се знае кога ќе ги воведе овие карактеристики но наскоро ги очекуваме.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.