Facebook со нова опција за видео повици

Facebook објави нова функција за видео повици

Функцијата им овозможува на корисниците да проследуваат видео повици во живо спроведени од услугата Messenger Rooms, комбинирајќи ги со нивниот Facebook Live.

Facebook објави нова функција што ќе им овозможи на корисниците да емитуваат видео повици во живо со најмногу 50 учесници.

Ова ќе им овозможи на големата публика да гледа групни видео повици во реално време. Потенцијалната корист е поврзана со можноста за организирање и емитување конференции или ТВ-емисии.

Новата опција за пренесување повици во Messenger Rooms е најголемото ажурирање на производот за видео повици што го започна Facebook во април.

По објавувањето на функцијата, акциите на конкурентскиот производ за видео повици Zoom паднаа за 5% на вестите. Способноста да се проследуваат повици во живо во Messenger Rooms може да претставува друга закана за Zoom, што им овозможува на платените корисници да остваруваат видео повици до други апликации како Youtube, Amazon, Twitch, Google.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.