Apple го одложува апдејтот за приватност откако Facebook изјави дека му го намалува приходот од реклами

Apple го одложува апдејтот за приватност откако Facebook изјави дека му го намалува приходот од реклами

Apple им дава на неговите истражувачи маклу одмор откако го одложи апдејтот за iOS 14 што требаше да им овозможи на своите корисници поголема безбедност. Апдејтот требаше да искочи овој месец, но Apple изјави дека го одложува за 2021 година.

„Ние сакаме да им дадеме на нашите истражувачи доволното време за да ги направат потребните промени, како резултат на ова, апдејтот се поместува за првата половина од следната година“ изјави Apple. Од овој апдејт најмногу можеше да загуби Facebook бидејќи значително ги намалуваше нивните приходи кој ги добиваат од рекламите.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *