Tags :iOS 14

Новости Софтвер Телефони

Оваа апликација ви овозможува да правите сопствени икони за iOS

Беспрекорна опција за икона на iOS, без дополнителни чекори. Прилагодувањето на иконите на iPhone цвета, благодарение на новите функции во iOS 14, но сепак има некои големи улоги. Решението за нарачаниот почетен екран на iPhone бара рутирање низ апликацијата Кратенки на Apple секогаш кога сакате да отворите апликација, а процесот на прилагодување на сите ваши […]Read More

Новости Софтвер Телефони

Spotify сега има свој widget на iOS 14.

Брзо вратете се на сè што игравте неодамна. Неколку недели од објавувањето на iOS 14, се повеќе апликации додаваат нови функции што го искористуваат она што е во најновото ажурирање на Apple. И сега, Spotify се приклучува. Денес, водечкиот музички сервис за претплата го најави лансирањето на својот додаток за iOS 14 и iPadOS 14. […]Read More

Новости Софтвер

Како да користите слика во слика на iOS 14.

Сега можете да гледате видеа од PiP на iPhone и iPad. Дури и кога користите телефон, со неговиот релативно мал екран, можноста да гледате видео со помош на „Слика во слика“ (PiP) може да биде многу корисна. Може да играте музичко видео додека го проверувате најавата за Твитер или да разговарате со пријател додека гледате […]Read More

Софтвер

Apple го одложува апдејтот за приватност откако Facebook изјави дека

Apple го одложува апдејтот за приватност откако Facebook изјави дека му го намалува приходот од реклами Apple им дава на неговите истражувачи маклу одмор откако го одложи апдејтот за iOS 14 што требаше да им овозможи на своите корисници поголема безбедност. Апдејтот требаше да искочи овој месец, но Apple изјави дека го одложува за 2021 […]Read More

Софтвер

iOS 14 може да биде објавен во септември

Може да го очекуваме новото ажурирање месецов Поради тековните глобални здравствени кризи, се чини дека серијата iPhone 12 ќе биде лансирана неколку недели подоцна од вообичаеното. Сепак, Apple не само што ќе го објави својот нов смартфон само ако одиме според гласините бидејќи има уште еден куп работи што протекуваат исто така. Како што се […]Read More

Софтвер

iOS 14 датум на издавање

Кога можеме да очекуваме дека ќе пристигне ажурирањето iOS 14 и iPadOS 14 во моментов се во бета фаза, но многу луѓе се повеќе заинтересирани за датумот на објавување. Значи, кога можеме да очекуваме да пристигнат ажурирања? Можеме да очекуваме датумот на издавање iOS 14 и iPadOS 14 да падне некаде во септември, врз основа […]Read More