Оваа апликација ви овозможува да правите сопствени икони за iOS без Shortcuts app.

Беспрекорна опција за икона на iOS, без дополнителни чекори.

Прилагодувањето на иконите на iPhone цвета, благодарение на новите функции во iOS 14, но сепак има некои големи улоги. Решението за нарачаниот почетен екран на iPhone бара рутирање низ апликацијата Кратенки на Apple секогаш кога сакате да отворите апликација, а процесот на прилагодување на сите ваши апликации еден по еден е задача што одзема многу време и фрустрира.

Но, Launch Center Pro – популарна алатка за прилагодување и создавање брзи кратенки на iOS – ги реши и двете проблеми со своето најново ажурирање. Со паметно решение, кое го користи системот на сопствени профили на Apple за инсталирање на сопствени „веб-клипови“ профили кои директно се поврзуваат со избраните апликации, корисниците конечно можат да прават сопствени икони што работат исто како и обичните апликации. Плус, тие можат да се инсталираат во серија, овозможувајќи им на корисниците лесно да додаваат прилагодени икони за скоро сите омилени апликации со еден удар.

Тоа не е совршен систем: корисниците сепак ќе мораат да ја поставуваат секоја апликација, една по една (иако Launch Center Pro го прави тоа поставување малку полесно), и сепак ќе мора да ги скриете вашите „вистински“ апликации на iOS Библиотека со апликации на 14, со оглед на тоа што директните врски на Лансирање Центар Про сеуште се врски. Сепак, тоа е далеку подобро решение отколку користењето Кратенки, оној што го прави инсталирањето и користењето на сопствени икони одржлива опција за секојдневниот живот. И поради ограничувања од Apple, директното поврзување работи само за апликации од трети страни од App Store – сопствените апликации на Apple сè уште треба да скокаат преку кратенки или Launch Center Pro.

Вистинскиот процес на инсталирање на сите ваши апликации е малку комплициран, но Launch Center Pro има корисно состави корисен видео водич што треба да ви помогне низ него. (Постои и верзија на TikTok, што има смисла со оглед на тоа што популарноста на распоредот на прилагодените икони се зголеми во голем дел поради тамошните видеа.)

Launch Center Pro нуди неколку опции за своите прилагодени икони. Корисниците можат директно да увезуваат постојни фотографии или слики од нивниот телефон, во случај да веќе сте создале свои нарачани икони (или купиле пакет од претприемачки продавач на Etsy.) Исто така, има и композитор на икони, што им овозможува на корисниците лесно да ги креираат своите поседувајте сопствени икони од претходно поставената позадина и тони претходно поставени глифи. Компанијата веќе ангажираше нов дизајнер да продолжи да создава повеќе позадини на икони, сопствени пакети со икони и стилови и за композиторот на икони.

И според развивачот Дејвид Барнард, компанијата веќе работи на додавање на повеќе функционалности за да го направи системот за икони на Launch Center Pro да работи уште подобро во иднина, вклучително и опцијата за зачувување на повеќе комплети икони (за да можат корисниците лесно да разменуваат помеѓу поставките), можност за споделување комплети на икони на други корисници и побрзи опции за увоз за да дозволите претходно направените комплети икони да бидат додадени во Центарот за стартување одеднаш

Некои од карактеристиките тука се базираат на постојните опции што Launch Center Pro веќе ги понуди. Но, тие икони сепак мораа да се насочуваат низ Кратенките – со новото ажурирање, тие можат директно да водат до која било апликација во продавницата за апликации iOS. И, се разбира, сите овие комплексни решенија се потребни затоа што Apple одбива да понуди какви било вистински можности за прилагодување, прашање што компанијата веројатно нема да се откаже во скоро време.

Launch Center Pro е бесплатно преземање, но многу од неговите карактеристики – вклучително и опција за додавање на икони за сопствени апликации на почетниот екран – бараат или месечна претплата (за 14,99 УСД годишно) или еднократно купување за цел живот (24,99 УСД за алатката за композитор на икони.) Компанијата исто така нуди пакет за живот 74,99 американски долари што трајно ги отклучува сите тековни и идни карактеристики.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *