iOS 14 датум на издавање

Кога можеме да очекуваме дека ќе пристигне ажурирањето

iOS 14 и iPadOS 14 во моментов се во бета фаза, но многу луѓе се повеќе заинтересирани за датумот на објавување.

Значи, кога можеме да очекуваме да пристигнат ажурирања?

Можеме да очекуваме датумот на издавање iOS 14 и iPadOS 14 да падне некаде во септември, врз основа на претходните изданија и објави.

Секогаш е возбудливо кога Apple ќе издаде потполно ново ажурирање на софтверот во бета фаза. Часовникот започнува да скока и сите почнуваме да чекаме да пристигне новата голема работа.

Ако се запрашате кога iOS 14 и iPadOS 14 ќе заврши на вашиот уред, тогаш да разгледаме кога последните неколку нови ажурирања беа објавени низ целиот свет:

  • iOS 13 беше објавен на 19.09.2019 година (четврток)
  • iOS 12 беше објавен на 17.09.2018 година (понеделник)
  • iOS 11 беше објавен на 19.09.2017 година (вторник)
  • iOS 10 беше објавен на 13 септември 2016 година (вторник)

Со оглед на горенаведените информации, нема одреден ден во неделата (од понеделник до петок) Apple избира да го објави своето ажурирање на софтверот. Но, најчестиот тренд овде е што овие ажурирања на софтверот пристигнаа нешто пред да се објави новиот iPhone.

Покрај моменталната состојба, тешко е да се каже дали Apple ќе ги направи работите поинаку оваа година.

Со оглед на доцнењата што ги потврди самиот Apple за iPhone 12, постои шанса да можеме да видиме сличен тренд кој се носи на софтверската страна.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *