Apple Watch 6 ќе има поголема батерија

Apple Watch 6 може да има поголема батерија

Батеријата за Apple Watch Series 6 се очекува да го подобри 18-часовниот век на батеријата што ја нуди батеријата на моделот од Серијата 5.

Новиот паметен часовник треба да има можност за набудување на заситеноста на кислородот во крвта, подобра отпорност на вода и подобрени опции за пренос на податоци преку безжични стандарди.

Батеријата на претстојниот паметен часовник на Apple Watch Series 6 се наоѓа во Институтот за тестирање на истражувања во Јужна Кореја, каде исто така била пронајдена и објавена од страна на корисници на социјалните мрежи.

Институтот ја потврди батеријата кон крајот на јуни, а спецификациите вклучуваат 1,17Wh со капацитет од 303,8mAh. Се предлага сертификатот да се однесува на батеријата за Apple Watch Series 6 заради формата и големината на батеријата, како и ознаката за моделот A2327.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *