Продажбата на PS4 расте за време на пандемијата

Неверојатен раст на PlayStation 4

Ерата на PlayStation 4 може да е при крај, но луѓето ги играат своите конзоли повеќе од кога било.

Sony само како дел од заработката во првиот квартал објави дека и покрај намалувањето на продажбата на хардвер и спакувани игри од 22 проценти, продажбата на дигитален софтвер е порасната за 83 проценти од година во година, со што доаѓаат приходи од $3.72 милијарди.

Вкупните приходи од PlayStation од 5,65 милијарди американски долари беа 36 проценти поголеми во однос на истиот период минатата година и беа највисоки за секој квартал април-јуни во историјата на PlayStation.

Повеќе од 112 милиони конзоли PS4 сега се испорачуваат низ целиот свет, а Sony има скоро 45 милиони претплатници на PlayStation Plus.

Sony ја цитира продажбата на последниот дел од The Last Of Us II и исто така го нарекува Ghost Of Tsushima како силен изведувач, иако последната игра не беше објавена минатата четвртина, така што не е придонесувач за овие бројки.

Оваа финансиска година, Sony очекува понатамошно 31-процентно зголемување на приходите поврзани со игри, како резултат на започнувањето на PS5, иако оперативната добивка треба да забележи само мала загуба.

Тоа е затоа што трошоците на Sony ќе се зголемат значително со воведувањето на новата конзола.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *