Изложба на PlayStation 5 официјално објавена за следната недела

16 септември, цената и датумот на издавање веројатно ќе бидат откриени

Следната изложба на PlayStation 5 ќе се одржи следната недела на 16 септември, официјално објави Sony.

Настанот, кој ќе започне во 13:00 часот, беше објавен на официјалниот блог на PlayStation токму сега.

Освен што ги спомна новите наслови што доаѓаат на конзолата, Sony не даде дополнителни детали за содржината на изложбата.

Бидејќи Microsoft сега ги објави датумот на објавување и цената на своите конзоли од следната генерација минатата недела, сепак, многу е веројатно дека Sony конечно ќе ги објави цената и датумот на објавување на PlayStation 5.

Како што беше опфатено претходно, Sony, наводно, ќе ја намали цената на претстојната конзола од следната генерација за да се поклопи со Xbox Series S и Xbox Series X на Microsoft, кои ќе се продаваат за 299 и 499 долари.

Sony најави дека ќе лансира два модели на PlayStation 5 – модел со Blu-Ray диск и само дигитален модел. И двата модели ќе доаѓаат со прилагодено ултра-брз 825 GB SSD дисплеј на Sony.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *