Facebook Dating започнува во Европа по долго одложување.

Услугата првично беше планирано да започне на Денот на вљубените.

Facebook Dating, конкурент на социјалната мрежа на Tinder и други апликации за запознавање, започнува денес во Европа по долго одложување од планираното деби на Денот на вљубените.

Услугата за запознавање ги нуди истите карактеристики во Европа како и во САД, користејќи го постојниот профил што го создадовте на Facebook за да пронајдете потенцијални совпаѓања. Facebook ги прилагодува овие совпаѓања според вашите преференции, активност на Facebook и, доколку се одлучите, групи и настани.

Додека услугата сè уште се појавува само како картичка во мобилната апликација на Facebook, таа е длабоко интегрирана со останатите производи на социјалниот гигант. Вашиот профил може да извлекува приказни и фотографии од Instagram, можете да иницирате видео повици од Messenger од разговори, а одличната функција Secret Crush ги пребарува и вашите следбеници на Instagram и пријателите на Facebook за потенцијални натпревари.

Facebook ги огласува одликите за приватност на услугата, со многу од неговите поперсонални тактики за совпаѓање целосно опционални. Но, блиската врска со Facebook Dating со останатите производи на компанијата предизвика загриженост во минатото. Уште во февруари, Facebook избра да го врати назад стартувањето на услугата откако регулаторите во Ирска го зедоа предвид времето за планираното лансирање. Компаниите што лансираат вакви производи мора да бидат подложени на преглед наречен Data Processing Impact Assessment (DPIA) според заштитата на GDPR на Европската унија, а Facebook, наводно, ги информирал регулаторите предоцна за своите планови, предизвикувајќи загриженост за усогласеноста со приватноста на податоците.

Со решавање на проблемот, Facebook Dating сега се нуди во над 50 земји, вклучувајќи ги Австрија, Белгија, Бугарија, Кипар, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Франција, Германија, Грција, Хрватска, Унгарија, Ирска, Италија, Литванија, Луксембург , Летонија, Малта, Холандија, Полска, Португалија, Романија, Шведска, Словенија, Словачка, Исланд, Лихтенштајн, Норвешка, Шпанија, Швајцарија и Велика Британија.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *