Tags :5G

Вести

Водафон Германија со својата 5G мрежа опфаќа 10 милиони луѓе

Операторот изјавува дека неговата 5G технологија неодамна е активирана во 300 нови градови и општини низ Германија Германскиот оператор Водафон Германија објави дека неговата 5G мрежа во моментов опфаќа 10 милиони луѓе низ целата земја. Во соопштението, операторот изјавува дека неговата 5G технологија неодамна е активирана во 300 нови градови и општини низ Германија. „Ја […]Read More

Хардвер

Samsung започнува со производство на 16 GB LPDDR5

Samsung започнува со производство на 16 GB LPDDR5 меморија за 5G паметни телефони Технолошките компании постепено се подготвуваат за влез на 5G паметни телефони, што се појавува како еден од водечките трендови во индустријата во 2020 година. На претстојните модели на Android им треба повеќе од 5G модем за да ја искористат оваа иновација. Најдобра […]Read More

Хардвер

Моделите на iPhone за 2021 година не можат да ги

Моделите на iPhone за 2021 година не можат да ги поддржуваат сите фреквенции од 5GМоделите на iPhone за 2021 година не можат да ги поддржуваат сите фреквенции од 5G Digitimes во прелиминарниот извештај наведува дека iPhone телефони за 2021 година нема да имаат поддршка за целиот спектар на 5G мобилни мрежи. На веб-страницата„ Digitimes“се вели дека iPhone […]Read More

Хардвер

Врската помеѓу Дрон и 5G

Врската помеѓу Дрон и 5G Сметана како една од најголемите технологии во светот, технологијата 5G ќе донесе сериозна промена во секторот дрон. Беспилотните модели, кои добија широка застапеност на глобалниот пазар, ова ќе го преземат понатаму во блиска иднина. Секторот за дрон, кој достигна пазар од приближно 127 милијарди долари, расте секоја година. Овие модели […]Read More