Моделите на iPhone за 2021 година не можат да ги поддржуваат сите фреквенции од 5G

Моделите на iPhone за 2021 година не можат да ги поддржуваат сите фреквенции од 5GМоделите на iPhone за 2021 година не можат да ги поддржуваат сите фреквенции од 5G

Digitimes во прелиминарниот извештај наведува дека iPhone телефони за 2021 година нема да имаат поддршка за целиот спектар на 5G мобилни мрежи.

На веб-страницата„ Digitimes“се вели дека iPhone телефоните на „Епл“ за оваа година ќе имаат целосна поддршка од 5G мобилни мрежи што вклучуваат mmWawe и фреквенции под 6 GHz.

Не е никаква тајна дека поддршката со целосен опсег значително ги зголеми трошоците за правење нови iPhone телефони.DigiTimes ја продолжува приказната со образложение дека Apple ќе се определи за малку поинаков принцип за iPhone кој пристигнува во 2021 година .Наводно треба да се воведат специјални модели на iPhone кои имаат оваа подршка.

Моделите би се продавале од специфични пазари, така што некои пазари воопшто не би добиле модели mmWawe.Digitimes сугерира дека Apple ќе инсталира нов хардвер во iPhone за 2021 година и не треба да се потпира на опцијата за оневозможување на постојниот хардвер.Сите информации се дел од прелиминарниот извештај и треба да се очекуваат нови попрецизни и сеопфатни информации за оваа тема во иднина

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published.