Tags :Google

Софтвер

Google ја објави тастатурата за луѓе со пречки за вид

Брајовата азбука, која може да се користи со прицврстување на апарат на паметните телефони досега, доаѓа до паметните телефони виртуелно со апликацијата наречена TalkBack. Така, лицата со оштетен вид ќе можат удобно да читаат и пишуваат на своите паметни телефони. Брајовата азбука, која беше развиена пред 150 години  обезбедува пристап до читање и пишување за […]Read More