Tags : Google

Google воведе 50 нови животни во проектот со проширена реалност.

Уште 50 нови животни можат да се вдомат во вашиот дом. Некои слатки, некои вознемирувачки, но на сите можете да им го најдете местото така што ќе го пребарате животното во Google Chrome апликацијата од вашиот телефон и ќе ја допрете опцијата view in 3D. Во случај ова да го читате од вашиот телефон, следнава […]Прочитај повеќе

Пад на повеќе Google сервиси го привлече вниманието на корисниците

Проблемот кој предизвика да не функционираат поголемиот дел од сервисите од Google, веќе е исправен и корисниците не би требало да имаат никакви проблеми. Денеска можеше да се види, иако е познато, колку важен дел од интернетот е Google. Околу еден час пад на системите придонесе да не функционираат повеќето нивни сервиси како YouTube, Gmail, […]Прочитај повеќе

Google ќе брише ДОКУМЕНТИ ОД НЕГОВИТЕ УСЛУГИ: Еве зошто и

Од 1 јуни 2021 година, новите правила ќе важат за просторот за складирање што сега го користат во Gmail, Google Drive или Google Photos. Google неодамна објави нови правила во врска со меморискиот простор за сметките на Google, кои ќе стапат на сила следната година. Од 1 јуни 2021 година, новите правила ќе важат за […]Прочитај повеќе

Google и Youtube повторно паднаа ! Што се крие позади

Услугите на Google, YouTube и Gmail денес беа паднати околу 45 минути, а проблемот го пријавија голем број корисници од Европа, но и од целиот свет. Сè започна околу 12,45 часот кога корисниците ширум светот, вклучително и Македонија, започнаа да пријавуваат проблеми со работењето на нивната омилена услуга за споделување видео на Интернет. Повеќето корисници […]Прочитај повеќе

Google подготвува еден куп иновации – емотикони, аудио книги, но

Во текот на следните неколку недели, Google ќе објави неколку нови промени во софтверот што ќе ја подобрат навигацијата, ќе го зајакнат Gboard, ќе ја олеснат гласовната контрола, ќе ги истакнат аудио книгите на Google Play и конечно ќе помогнат во споделувањето податоци со околните уреди. Конечно, Google ќе го направи Android Auto достапен во […]Прочитај повеќе

Google вели дека празнината на дисплејот на Pixel 5 е

„Нема ефект врз отпорноста на вода и прашина или функционалноста на вашиот телефон“ Google ги одмери загриженоста на новите сопственици на Pixel 5 во врска со видливиот јаз помеѓу дисплејот и телото на телефонот, со тоа што компанијата во конец за поддршка потврди дека јазот е „нормален дел од дизајнот на вашиот Pixel 5“. и […]Прочитај повеќе

Вратете ги старите икони на Google со оваа наставка на

Можете барем да го контролирате вашиот веб прелистувач. Животот е во постојан тек, но доживувањето промени во крајно неизвесното време низ кое поминуваме сите е особено лудо. За среќа, сè уште можете да забележите видлива контрола во вашиот веб прелистувач – оваа нова екстензија на Chrome создадена од дизајнерот Клаудио Постингел ви овозможува да ги […]Прочитај повеќе

И APPLE КАКО HUAWEI ГО НАПУШТА GOOGLE: iPhone и другите

Ситуацијата е слична во повеќе сегменти отколку што мислат обичните корисници. Apple веќе објави дека ќе го забрза развојот на т.н. Apple пребарувач, кој ќе ви овозможи да се ослободите од влијанието на Google, но и дополнително да го зајакнете вашиот екосистем на Apple. Според претходните информации, кои може да се читаат на Интернет со […]Прочитај повеќе

GOOGLE КОНЕЧНО ЈА ОЛЕСНУВА РАБОТАТА: Кога ќе ја видите нова

Со него ќе биде полесно да купите апликации! Продавницата на Google Play содржи „мал милион“ апликации, па не е изненадување што корисниците на телефони со Android понекогаш не можат да се најдат низ оваа продавница за апликации. Иако постои начин за филтрирање апликации, Google е свесен дека овие опции не се доволни за да обезбедат […]Прочитај повеќе

Google му плаќа на Apple помеѓу 8 и 12 милијарди

Google му плаќа на Apple помеѓу 8 и 12 милијарди долари за да биде дефолтен пребарувач на iOS. За оваа сума пребарувачот на Google доаѓа на секој iPhone и помага за одговорите на сите прашања на Siri. Ова е најголема објавена сума која Google ја исплаќа на некоја компанија. Сумата не е занемарлива и за […]Прочитај повеќе