Tags :Google

Софтвер

Gmail и другите услуги на Google пријавија пад на системот

Gmail и другите услуги на Google пријавија пад на системот Голем број на услуги на Google вклучително и Gmail,Drive,документи,Групи доживуваат нарушувања во услугата.Потврдивме дека поставките на датотеки не успеваат во услугите на Google,вклучително и поставување додатоци во Gmail и на личните и на сметките за Gmail на G Suite.Во некои случаи обидот едноставно да состави […]Read More

Софтвер

Huawei ќе продолжи да ги ажурира своите Android смартфони

Huawei ќе ги ажурира своите сегашни Android смартфони, и покрај ограничувањата на САД Големите проблеми за Huawei започнаа во мај минатата година, кога паднаа во т.н. „црна листа“ на американската влада. Ова воведе сериозни ограничувања на нормалните трговски можности на компанијата и деловните односи. Соодветната лиценца е обновена неколку пати, но тоа нема да биде […]Read More

Wearable Технологија

Еве како ќе изгледа Google Pixel Watch

Google развива свој оперативен систем за паметни часовници Гугл развива свој оперативен систем за паметни часовници, кој се нарекува Wear OS, но барем засега се воздржува од премиерата на сопствениот хардвер. Способноста на компанијата да воведе Pixel Watch веќе долго време беше предмет на шпекулации, особено откако Google го купи Fitbit за 2,1 милијарди долари. […]Read More

Софтвер

Премиерата на Google Fuchsia се приближува

Премиерата на оперативниот систем Google Fuchsia се приближува Андроид не е единствениот оперативен систем на Google. Други платформи на компанијата се Wear OS за часовници, Android Auto за автомобили и Chrome OS за буџетски лаптопи. Технолошкиот гигант, исто така, долго време работи на друг проект наречен Fuchsia OS. Долготрајна идеја на Google е овој оперативен […]Read More

Wearable Технологија

Google Maps се враќа на Apple Watch за да се

Google Maps се враќа на Apple Watch за да се олесни процесот на навигација Гугл повторно ги стартува „Гугл мапс“ за „Епл часовник“ што ќе им помогне на корисниците да се движат лесно.Апликацијата се очекува да биде испратена на глобално ниво во наредните недели,според објавата на гигантот за пребарување.Google Maps беше достапна за корисниците на […]Read More

Wearable Технологија

Google ќе снабдува сензори и процесори од Samsung

Google гледа преносни уреди како деловна можност што може да генерира стабилен приход Google гледа преносни уреди како деловна можност што може да генерира стабилен приход за компанијата на долг рок. Wear OS е оперативен систем развиен како алтернатива на Apple Watch и нивните планови не се ограничени на софтвер. Google го купи Fitbit за […]Read More

Софтвер

Google ја пушта бета верзија на Android 11 на Google

Google ја пушта бета верзија на Android 11 на Google Pixel Во текот на вечерта Гугл започна да ја испраќа втората бета верзија на Андроид 11. Како што изгледа сега, сепак,оваа бета верзија е достапна само за Pixel 2 и за моделите по неа во серијата Pixel. Не е јасно што точно содржи оваа бета […]Read More

Социјални Медиуми

Google повлекува 2.500 канали на Youtube поврзани со Кина

Google вели дека избришал повеќе од 2.500 канали на YouTube врзани за Кина, како дел од нејзините напори да ја уништи дезинформацијата на платформата за видео споделување. Компанијата позната како Alphabet соопшти дека каналите биле отстранети помеѓу април и јуни како дел од нашата тековна истрага за координирани операции за влијание поврзани со Кина.Каналите главно објавуваа „спам, не-политичка […]Read More

Социјални Медиуми

Австралија:Google и Facebook прво да платат

Австралија:Google и Facebook  прво да платат Австралија ќе ги принуди американските технолошки гиганти Фејсбук и Гугл  да ги платат австралиски медиуми за содржини со новости во обележје за заштита на независно новинарство кое ќе се следи низ целиот свет.Австралија ќе стане првата земја што ќе бара Фејсбук и Гугл да плаќаат за новинските содржини обезбедени […]Read More

Социјални Медиуми

Што заедничко имаат Amazon,Google, Facebook и Apple

Што заедничко имаат Amazon,Google, Facebook и Apple Вчера среда се сретнаа главните извршни директори на четворицата најмоќни играчи на технолошката индустрија, Амазон, Епл, Фејсбук и Гугл .И покрај тоа што секоја компанија е под надзор од различни причини комисијата го искористи ова сослушување оваа недела да укаже на сличностите меѓу сите четири  што го прави […]Read More